Toni & Guy Essensuals Chester

Salon Refurb

The salon was not to the vision that the client desired and she wanted it refurbing and freshening up. We initially took plans and sketches and came back with samples of products, full specification and the extent of work. Several meetings were held on site to ensure the client was getting the best products, colour scheme and specification for the budget. Additional areas have been opened up to allow more hair stations and the ground floor office is now a treatment room.
The idea was minimize and unify the colour scheme, giving an open and larger feel to the salon. Some simple alterations would create more useable space and hopefully allow our client to increase productivity with more hair stations, nail desks and treatment rooms. The completed pictures clearly show a black and white theme with clean sharp lines. Easily cleaned and maintained surfaces for the staff and clients.
Entire Projects carried out the majority of work on Sundays and night shifts, always ensuring the salon was fit for opening the following morning. The reception desk was over cladded in black gloss and the shelving unit behind was designed and constructed on site to fit the dimensions of the room. The televisions and music monitors have been moved to allow improved viewing for the salons clients and the colour scheme has created a good open feel that compliments the black gloss reception, shelving and new cupboards that have been fitted.